6 redenen om te investeren in Maastrichts vastgoed

Waarom zou u investeren in Maastrichts beleggingsvastgoed?

Geld op de bank zetten loont al langere tijd niet meer door de lage rente. Veel beleggers en particulieren gaan dan ook op zoek naar andere veilige alternatieven om te investeren. Beleggen in vastgoed is dan een uitstekende optie. De aankoop van een of meerdere objecten als belegging brengt veel zekerheid met zich mee en levert een relatief hoog rendement op. Extra voordelen bij beleggen in vastgoed zijn de lage hypotheekrente, stijging van de huizenprijzen en de goede verhuurmarkt. Vooral in de grotere steden is de verhuur van een woning zeer rendabel! Een netto rendement van 5 tot 8% is zeer realistisch voor beleggen in woningen, appartementen, winkels, kantoorpanden of studentenhuizen. Lees hieronder 6 voordelen.

  1. Toename van uw maandelijkse inkomsten. Het verhuren van een woning, appartement, kantoor of studentenhuis kan, zeker in de stedelijke gebieden zoals MAastricht, een mooie extra bron van inkomsten genereren. Door de verhuur uit te besteden heeft u weinig lasten en zorgen en het belangrijkste, het financiële risico blijft laag.
  2. Aansluiting op stijgende vraag huurwoningen. Door de aanscherping van de hypotheekregels en schaarste aan koopwoningen, neemt de vraag naar huurwoningen sterk toe. Het potentieel van toekomstige huurders, waaronder expats en particulieren, is in Maastricht dan ook zeer groot.
  3. Minder impact hypotheeklasten. Voor vastgoedeigenaren zijn de kosten van de hypotheek een flinke kostenpost. Heeft u meerdere woningen in bezit? Dan kunt u de huur van alle woningen gebruiken om deze af te lossen op de hypotheekschuld. Een win-winsituatie!
  4. Waardestijging van uw woning. De vraag naar vastgoed is groot, het aanbod blijft laag en voorlopig zal hier ook niet veel verandering in komen. Dit heeft als gevolg dat de gemiddelde verkoopwaarde van een woning in Maastricht nog steeds flink toeneemt. Als u het pand in de toekomst verkoopt, levert deze overwaarde u dus extra vermogen op.
  5. Mogelijk belastingvoordeel bij een pand als belegging. Over het vermogen dat boven een bepaalde drempel uitkomt, betaalt u vermogensbelasting. Dit is een andere reden om te investeren in vastgoed. Als het pand dat u koopt namelijk niet uw hoofdverblijf is, wordt het gezien als een belegging. En beleggingen kunnen volgens het belastingstelsel in Box 3 vallen, in welk geval de huurinkomsten niet worden  belast. Daardoor kan het rendement bij beleggen in vastgoed hoger uitvallen dan wanneer het op de bank staat. Laat u adviseren door een fiscalist over de mogelijkheden die er voor uw situatie zijn.
  6. Lage hypotheekrente maakt vastgoed extra interessant. Tot slot een reden om te investeren in vastgoed, en niet nog tien jaar te wachten: de hypotheekrente. Die is op dit moment historisch laag. De lage rente maakt de aankoop van vastgoed als belegging nu extra interessant. Immers, lage rente = lagere beleggingskosten. Bij de aankoop van een beleggingspand geldt meestal dat u een flink deel moet financieren met een lening. En hoe lager de kosten van uw lening, hoe hoger uw rendement op uw belegging kan zijn! 

Beleggen in vastgoed  is geen risicoloze beslissing. Laat u altijd goed informeren door een professionele makelaar of financieel adviseur. Bent u al zeker van uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie!

Contacteer Noble House - Real Estate Investments